Kjetil Mulelid Trio

Jazz – Torsdag 30 September 2021 - Valand
18:00, på scen 20:00, 150 sek + serviceavgift

Köp Biljetter

Kjetil Mulelid Trio består av musiker från några av Norges mest intressanta jazzband som grammyvinnaren Hegge och nominerade Megalodon Collective, Wako och Trondheim Jazz Orchestra.
Deras modern akustisk jazz är en blandning av kompositioner av Mulelid och rena kollektiva improvisationer.

Debutalbum kom 2017 på Norges prestigefyllda Rune Grammofon-etikett, ett varumärke för de bästa experimentella elektroniska, jazz- och improviserade musikerna från Skandinavien.
Trion har sedan första releasen etablerat sig som några av Norges främsta jazzmusiker, med en aktiv konsertagenda i stora delar av Europa. Deras hyllade andra album What You Thought Was Home släpptes 2019
Pianisten Kjetil Mulelids kompositioner balanseras via den energiska, rytmiskt komplexa och harmoniskt rika musiken med vackra, stämningsfulla melodier.

YouTube

Kjetil A Mulelid –  piano
Andreas Winther – trummor
Bjørn Marius Hegge – kontrabas

Konserten ingår i ett stort turnéprojekt inom Nordic Jazz Network som ämnar genomföra klimatsmarta konserter.
Nordic Jazz Network är ett nätverk som syftar till att stärka relationerna mellan nordiska arrangörer och organisationer, och musiker. I ett pilotprojekt 2020-2021 skapar och testar medlemmarna klimatsmarta och hållbara metoder i att arrangera evenemang och turnéer. 

   Detta tillför mervärde för den nordiska jazzscenen, artisterna och arrangörerna och skapar framtida konsertverksamheter.   Sammanlagt 14 jazzfestivaler, klubbar och scener är medlemmar i nätverket under pilotperioden. De samarbetar också med sina nationella och regionala samarbetspartner utanför nätverket.   Tillsammans främjar nätverket, de nationella organisationerna och artisterna miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet och planerar hållbara nordiska turnéer och konserter. https://www.nordicjazzcomets.com

 

----

 

Dela på facebookDela på twitter