Klabbes Bank

Fusion / Jazz – Fredag 29 November 2024 - Nefertiti på Valand
18:00, på scen 19:00, 270 sek + serviceavgift

Köp Biljetter

Klabbes Bank är något unikt från den svenska jazzscenen. Det är musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och som med sin improvisatoriska nerv lyckats skapa ett eget sound.
Efter ett litet uppehåll så släpper bandet sin sjunde skiva som firas med en turné och ett återbesök på Nefertiti Valand.
Förra skivan Bnk vann årets jazz på Manifestgalan 2020. Manifestgalan är den oberoende musikindustrins motsvarighet till grammis.
Det är en septett där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett kollage, ett hav av ljud. Musiken är en blandning av elektronica, improvisation, noise och magiska melodier.
De senaste åren har banken turnerat i USA, Mexiko, olika jazzfestivaler i Europa och sedan de första spelningarna har bandets musik varit i ständig förändring.
Bandet startades 2003 av kompositören Klabbe Hörngren, även känd i samarbeten och på turné med bland annat Loney Dear, Ane Brun och Eva Dahlgren.

Klas-Henrik Hörngren, keys
Pontus Hedström, sx,
Thomas Backman, sx, kl
Kristoffer Alehed, tb
Fredrik Wallin, b, synthb
Martin Öhman, tr, elektronik
Rasmus Persson, utljud

YouTube
Spotify

Dela på facebookDela på twitter