Om Nefertiti

Jazzföreningen Nefertiti har drivit jazzklubb i Göteborg sedan 70-talet.
På olika scener har presenteras främst jazz- både traditionell och nutida, men också världsmusik, hip-hop, r´n b, soul, blues och elektronisk musik. Sammanlagt innehåller jazzklubben Nefertiti´s program cirka 200 konserter per år.

Fr.o.m  2021 bedrivs  i huvudsak föreningens koncept "Jazzklubben Nefertiti" från en ny scen på Valand. [Hållplats Valand]

Konceptet Jazzklubb Nefertiti drivs av Jazzföreningen Nefertiti som är en ideell medlemsförening. Dessutom bedriver föreningen Nefertiti andra arrangemang i egen regi. Därtill räknas en rad samarrangemang med flera andra aktörer med beröringar på det musikaliska fältet, alltifrån enstaka konserter till mera långsiktiga samarbeten på projektbasis såsom olika mässor, festivaler och liknande.

Jazzklubb Nefertiti strävar efter att alltid presentera ett spännande program som både känns tryggt och igenkännande men samtidigt nytänkande och lockande. 

 

Historia

Jazzklubben Nefertiti såg dagens ljus 1978 då föreningen övertog de lokaler där tidigare Jazz Artdur låg. Sedan dess har föreningen varit ägare och ansvarig huvudman och fortsatt att driva verksamheten på jazzklubben Nefertiti som är en av Nordens ledande arrangörer med ett mycket gott internationellt renommé.

Under decennier har klubben presenterat mer än 200 konserter per år och vi har regelbundet besök av Sveriges mest framträdande jazzmusiker och grupper liksom gräddan av den amerikanska och övriga internationella jazzeliten.

Vid sidan om  Jazzklubben har i annat namn (som Beat etc) anordnats klubbar/diskotek som varit fristående från jazzklubben Nefertiti. Vid årsstämman 2019 beslutades att avveckla dessa aktiviteter.

Jazzklubben Nefertiti strävar efter att alltid presentera ett spännande program som både känns tryggt och igenkännande men samtidigt nytänkande och lockande.

Hos oss är alla välkomna; gammal som ung, inbiten jazzräv som nyfiken sökare.

Om Föreningen

Jazzföreningen Nefertiti, är en ideell medlemsförening. Förutom jazzklubbar bedriver föreningen också andra arrangemang i egen regi. Därtill räknas en rad samarrangemang med flera andra aktörer med beröringar på det musikaliska fältet, alltifrån enstaka konserter till mera långsiktiga samarbeten på projektbasis såsom olika mässor, festivaler och liknande.

Bli Medlem
Som medlem i Jazzföreningen Nefertiti erbjuder vi rabatt på entrébiljetten Förutom detta får du även 20:- rabatt på Göteborgs Bluesförenings arrangemang runt om i stan. Du får även förhandsinformation och därigenom förtur på konserter som vi vet kommer bli slutsålda, samt att drar ditt strå till stacken för en av Europas bästa jazzklubbar och Göteborgs främsta scenframträdanden för levande musik och kan göra din röst hörd och påverka verksamheten på våra medlemsmöten.

Årsavgift 300:- Klicka på länken Bli medlem nu och fyll i dina uppgifter.

BLI MEDLEM NU

Föreningsstyrelse:

Lars Lidaräng – ordförande
Mats Fennvik – ledamot
Sven-Gunnar Svensson – ledamot
Anders Malmström – ledamot
Karin Bengmark – ledamot

Kontakt

Allmänna frågor and bookingjazzforeningen@nefertiti.nu

Dela på facebookDela på twitter